Про це йдеться в заяві Автомадану, яку оприлюднили активісти у Facebook.

Автомайданівці називають те, що сталося в країні, "сумішшю сценарію Путіна-Медведчука-Клюєва і бажанням Януковича і Ко втримати владу".

"На це наклалася нездатність опозиції домовитися про єдиного лідера для консолідації суспільства та бажання окремих лідерів опозиції прилаштувати особисті інтереси", — йдеться в заяві.

Тому Автомайдан вирішив самостійно підтримати лідера УДАРу Віталія Кличка.

"У кризових умовах Автомайдан прийняв рішення підтримати Віталія Кличка як лідера опору, що зумовлено його послідовними діями і відсутністю торгу з владою за особисті інтереси", — наголосили у заяві.

"Але це не означає, що ми його будемо підтримувати, якщо він буде здійснювати кроки, які йдуть в розріз з баченням нашого колективу", — зазначили активісти.

Окрім того, Автомайдан звернувся до депутатів-регіоналів із закликом змінити ситуацію в країні і не допустити кровопролиття.

"У ваших силах змінити ситуацію в парламенті і в країні. Досить боятися! Ви мужики чи ні?! Зробіть свій подвиг в цьому житті", - закликали автомайданівці.

"Далі Автомайдан перейде в системний громадський рух, який буде контролювати діяльність влади, незалежно від її кольору. Рух незалежний від партій", — повідомили активісти.