Opel Karl

Opel представив конкурента Kia Picanto та Peugeot 108. Абсолютно новий хетчбек під назвою Karl - найменший у лінійці німецького бренду. Його довжина - лише 3,68 м, таким чином він коротший від "Корси" на 32 см, і на 2 см - від іміджевого сітікара Opel Adam.

У списку опцій - шкіряні сидіння і кермо з підігрівом, комплекс IntelliLink з інтеграцією iOS та Android.

900-кілограмовий хетчбек отримав бензиновий 3-циліндровий двигун Ecotec 1.0 (75 к.с.) та 5МКПП.

Європейські продажі "Опеля Карла" стартують влітку наступного року. Ціна - від €10 000. Таким чином, це буде одна з найдоступніших моделей у класі.

Mercedes-Benz GLE Coupe

Mercedes готує конкурента BMW X6. Новий кросовер GLE Coupe потрапив в об'єктиви фотошпигунів майже без камуфляжу. І, варто визнати, він дуже схожий на свого основного конкурента.

Тут такий же заокруглений, скошений у задній частині дах, і такий же хвостик багажника - як BMW X6. Передня частина, тимчасом, виконана у свіжій фірмовій стилістиці - як у седанів C та S-Class.

Авто отримало базу від Mercedes GLE (ML), а двигун V6 3.0 (333 к.с.) і 9АКПП – від концепту Mercedes Coupe SUV. Топову модифікацію GLE Coupe AMG обладнають бензиновим V8 5.5 з віддачею 525 к.с. та 700 Н·м.

Дебют "Мерседеса" GLE Coupe відбудеться у січні на Детройтському автошоу, а в продажу кросовер має з'явитися у другому півріччі 2015-го.