Молчанова, Олійник, Айсіна, Кисленко та "Луві" - представили свої колекції pret-a-porter осінь-зима 2011/2012.

"Перед тим, як колекція з'явиться на головному подіумі країни, над моделями чаклують кращі стилісти, візажисти та перукарі. Іноді для створення одного образу потрібно мінімум 3 години", - каже журналіст Марія Бірюкова.

Робота за лаштунками кипить із самого ранку, адже лише для одного показу потрібно підготувати мінімум 20 моделей. У кожного дизайнера свій образ колекції, який потребує максимум натхнення, сил та часу аби втілити його у життя. Професійним стилістам до вподоби нові експерименти, а самі ж моделі мужньо чекають виходу на подіум.

Юлія Айсіна представила зодіакальну колекцію "Жінка-овен". Пані майбутнього сезону - чарівна, темпераментна, що вміє переключатись на новий темп життя. Чорний - впевненість, червоний - прорив, воля до перемоги, а поєднання цих кольорів надає потрібний магнетизм. Фундамент колекції - максі-довжина та підкреслення жіночих форм.

Олена Олійник у колекції осінь-зима акцентувала увагу на індивідуальності жінки та чоловіка. На її думку, одяг має лише підкреслювати красу самої людини та доповнювати мінімалістичними деталями. Шовкові плаття у поєднанні із в'язаними жилетами та приталені сукні - тренди наступного сезону.

"Протилежності" німецької дизайнерка Анет Гьойрц - синій, чорний та лагідно-сірий. А як відомо протилежності притягуються, тому так органічно поєднались ніжний шовк із крупною в'язкою, а шкіра із тканиною. Дизайнерка, в одязі якої відсутня яскрава палітра фарб, вміло експериментує із фактурою та формою.

Український тиждень моди завершується вже 21 березня. Тим часом оргкомітет першої відзнаки у галузі моди "Best Fashion Awards" обирають майбутніх претендентів у чисельних номінаціях премії.

Нагадаємо, минулого року "кращим дизайнером жіночого одягу" стала Лілія Пустовіт, "чоловічого" - Віктор Анісімов, "відкриття року" присудили - Олександру Каневському, а статуетку за "кращу fashion-постановку" вручили Лілії Літковській.