Про це прем'єр написав на свої сторінці у Facebook.

"Практично всі спірні питання зняті, і компромісний варіант угоди підготовлений. Залишилася в Угоді про асоціацію одна позиція, яка вимагає вироблення або компромісного варіанту, або прийняття політичного рішення", - повідомив Азаров.

За його словами, українська делегація наполягає на включенні у текст Угоди перспективу членства в ЄС. Однак європейці пропонують інші формулювання.

"Ми виходимо з того, що Угода про асоціацію з ЄС — це історично важливий документ, він приймається і буде розрахований на тривалий проміжок часу, може бути на 10-15 років", — заявив Азаров.

"По суті, цей документ вимагає проведення Україною дуже великої роботи з модернізації економіки, соціальної сфери, реформування правоохоронної системи, судової системи. Тобто, іншими словами, після закінчення певного часу Україна повинна відповідати певним стандартам, прийнятим в країнах ЄС", — зазначив прем'єр.

Нагадаємо, раніше Микола Азаров повідомляв, що 11 листопада стане завершальним етапом переговорів щодо Угод з Європейським Союзом.