"Опозиційні політики, які несуть пряму відповідальність за укладення з Росією вкрай невигідного для України газового контракту, розповсюджують абсолютно брехливу інформацію, нібито влада навіть не намагалася розірвати цю кабальну угоду", - сказав він.

"Більш того, ці політичні сили ініціювали позов до Кабінету Міністрів щодо нібито бездіяльності уряду в цьому питанні", - розповів прем’єр.

Азаров запевняє, що протягом трьох років влада намагалася переглянути контракт.

"Хочу з усією відповідальністю заявити: всі три роки кожна зустріч на вищому рівні між президентами України і Росії, прем’єр-міністрами, профільними міністрами починалася і закінчувалася нічим іншим, як вимогою української сторони переглянути укладений Тимошенко газовий контракт", - переконує глава уряду.

"Проте на думку експертів і юристів, внаслідок зради попереднім керівництвом держави національних інтересів, контракт складений настільки вигідно для Росії і настільки не вигідно для України, що розірвати його іншим методом, ніж переговорним, не вбачається можливим", - додав він.

На думку Азарова, "оплачувати судові витрати за спробу розірвати контракт, означало б нанести черговий удар по українським громадянам".

"Довіряти треба тільки офіційній інформації уряду. За цю інформацію ми несемо персональну відповідальність", - запевнив прем’єр.

Нагадаємо, за словами директора юридичної компанії Lions Litigate кандидата юридичних наук Станіслава Батрина, уряд жодного разу не ініціював перегляд угод на поставку газу від 19 січня 2009 року між "Газпромом" та "Нафтогазом України" у Столькгольмі.

Раніше Батрин подав до суду на Кабмін та Фонд держмайна щодо визнання недійсними контрактів на поставку газу від 19 січня 2009 року між "Газпром" та "Нафтогазом".