Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"У нас із Національним банком є не прогнози, а розрахунки. Ці розрахунки показують, що курс відносно національної валюти підтримуватиметься стабільний", – написав Азаров.

Прем'єр зазначив, що зараз спостерігається коливання курсу долара до євро і рубля, і в обох випадках курс долара зміцнюється.

Коливання курсу долара до рубля, за словами Азарова, викликане падінням ціни на нафту, а зміцнення долара до євро обумовлене серйозною борговою кризою в Іспанії, Греції, Португалії, Італії та інших країнах.

"Проте ні в першому, ні в другому, ні в третьому випадку ніяких обвалів не буде. В усіх трьох випадках певна курсова політика підтримується відповідними валютними резервами й можливостями національних банків реагувати на ситуацію, що змінюється. Ціна на нафту зараз зменшується, але якщо вдасться врегулювати цілу низку політичних питань, і економічних зокрема, – падіння може змінитися зростанням. Найголовніша проблема – це, звичайно, економічна. І ми зацікавлені, щоб країни Євросоюзу знайшли вирішення своїх економічних проблем", – написав Азаров.

Нагадаємо, Національний банк України запевнив, що до кінця року зміни курсу гривні не буде. Однак експерти вважають, що втримати курс на одному рівні буде важко.