Міністр сільського господарства країни Михайло Русявий також занепокоївся якістю українських сирів. Мовляв, там забагато рослинних жирів. Щоправда, не наводить жодних підтверджень звинувачень.

Розбиратися із якості сирів взявся прем’єр Микола Азаров. Поїхав на одне з підприємств у Хмельницькому на дегустацію. Скуштувавши, прем’єр висловив свою оцінку - сир добрий і підстав для обмеження його поставок, принаймні до Росії, немає.

“Якщо раптом з якихось причин наші російські колеги обмежать доступ українських товарів на свій ринок, то, перш за все, постраждають вони самі, оскільки наші сири і гарної якості, і нижче за ціною”, - каже прем'єр-міністр України Микола Азаров.

У свою чергу Державна ветеринарна служба не забарилася із відповіддю колегам із Россільгоспнагляду. Неочікувано, у не з’явилися претензії до якості російського м’яса. З’ясували, що у сусідів не має контролю якості продукту, який потрапляє до роздрібних мереж, а це може призвести до поширення хвороб, кажуть у Держветслужбі, і загрожує сусіднім країнам.