"Найбільш важка ситуація очікується на території Волинської, Житомирської, Рівненської областей. Уже зараз в деяких районах рівень води сягнув небезпечної позначки", - попереджають в уряді.

"Складна гідрологічна ситуація очікується на територіях Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької, Київської та Чернігівської областей. При цьому у Львівській області - в басейні Західного Бугу - не виключено формування найбільшого за всю історію гідрологічних спостережень рівня води весняної повені", - йдеться в повідомленні прес-служби Миколи Азарова.

Водночас глава уряду заспокоює, що сили і засоби Держслужби з надзвичайних ситуацій ще від часу снігопадів перебувають у повній готовності. Вони, за словами Азарова, сконцентровані на загрозливих напрямках.

Крім того, прем'єр повідомив про передислокацію до Києва майже 80 потужних насосних станцій з 7 регіонів України.

"Ще раз наголошую, що оперативні штаби повинні приймати рішення на випередження. Також наголошую на персональній відповідальності глав місцевих адміністрацій за повну готовність відповідних служб в регіонах, за своєчасне інформування людей і швидке прийняття необхідних рішень", - підсумував Азаров.

До слова, рятувальники повідомили про підвищення рівня води на річці Рата, що може призвести до підтоплень у Львівській області уже 3-4 квітня.

Нагадаємо, директор столичного комунального підприємства "Плесо" Павло Походій, який мав би вживати заходи для захисту від затоплення, пішов у відпустку.