"Ми обмінялися нашими різними точками зору. І ми дійшли певних спільних думок. Я попросив погодитися на те, щоб група представників високого рівня від нас могла приїхати в Україну і спостерігати за другим процесом", — сказав Мартін Шульц на зустрічі із журналістами у Брюсселі.

Він зазначив, що одразу після завершення прес-конференції почне звертатися до осіб високого рівня, визнаних міжнародною спільнотою, можливо, з досвідом роботи в уряді, які б могли спостерігати за повним забезпеченням прав Юлії Тимошенко під час другого процесу, а також сприяти тому, щоб цей процес відповідав міжнародним стандартам.


«Це дуже далекоглядний крок з боку прем’єр-міністра України, це крок у новому напрямку, він може сприяти відновленню довіри».
— Президент Європарламенту Мартін Шульц

У свою чергу прем’єр Микола Азаров підтвердив свою згоду з пропозиціями Мартіна Шульца.

"Я констатую нашу згоду на пропозиції президента Європарламенту. Я, правда, відзначив, що для цього має бути згода самої Юлії Тимошенко", — сказав Азаров.

Він також заявив, що представники влади України узгодять з представниками Європарламенту кандидатури спостерігачів за другим процесом проти Тимошенко, а також форми їх участі у ньому.

«Безумовно, це має вкладатися в чинне у нас законодавство».
— прем’єр-міністр України Микола Азаров