"У нас таких небагато, рекордсменом є Пустовойтенко, який пропрацював на посаді 2 роки і 5 місяців. Микола Янович, якщо він протягне до кінця року - він стане рекордсменом, шанси є", - каже керівник Центру політичного аналізу "Пента" Володимир Фесенко.

Уряд домігся за 2 роки стабілізації економіки, деякого її зростання та стабільної гривні, - констатує експерт. Проте, переборщив з радикальними реформами: Податковою та Пенсійною.

"А люди підуть на вибори чи ні, адже недовіра існує в суспільстві, хоч і носить латентну форму. Безумовно негатив великий і він в кінцевому результаті вихлюпнеться на виборах, якщо вони пройдуть легітимно, то ми подивимося по цифрах - це і буде той критерій оцінки який ми чекаємо", - каже президент соціологічної компанії Євген Копатько.

Втім, експерти не виключають ймовірність відставки голови Уряду через суб’єктивні фактори, наприклад, якщо так вирішить Президент. Зазначимо, Азаров вдруге обіймає посаду прем’єр-міністра України. Він виконував обов’язки голови Кабміну протягом кількох тижнів наприкінці 2004 на початку 2005 років.