"Останніми днями в ЗМІ почали з'являтися сюжети, в яких показуються мітинги, організовані в містах, які очолюють представники опозиції. З цих мітингів за участю керівників цих міст звучить вимога: виплатіть заборгованість з заробітної плати", - розповів Микола Азаров.

Прем'єр-міністр пояснив, що "саме керівники міст, обрані їх населенням, персонально відповідають за вирішення всіх проблем життєдіяльності міста, в тому числі за своєчасну виплату зарплати".

"Вони персонально відповідають за те, щоб наповнювався бюджет, і за цільове законне витрачання його коштів. Якщо ці керівники не здатні виконувати свої обов'язки, то вони завжди можуть звернутися за допомогою до центральної влади. Для цього є відповідний порядок, затверджений законодавством", - зазначив глава уряду.

"Якщо ти просиш грошей, то зроби це, принаймні, по-людськи, а не агресивно вимагай чогось з трибун та з екрана телевізора. Місцевим чиновникам хочу сказати: припиніть займатися демагогією, мітинговщиною, припиніть підбурювати людей, займайтесь своїми справами", - підсумував Микола Азаров.

Наприкінці він пообіцяв все-таки вирішити проблеми регіонів, "бо це проблеми не певних безвідповідальних політиків, а людей".

До слова, Азаров їде до Москви на зустріч із російським колегою. Прем’єр-міністри Микола Азаров та Дмитро Медведєв обговорять широке коло питань, зокрема, питання співпраці в енергетичній галузі.