"Думаю, Президент і сам вживе потрібних заходів. Я впевнений, що ми не дійдемо до реалізації цього закону. Так чи інакше, але він не буде діяти на території України. Я вважаю, що затверджений парламентом закон не принесе користі країні", – заявив глава МНС.

Він також підкреслив, що угорська мова як була мовою навчання в деяких закарпатських школах, "так там і залишиться". Також за його словами, "як було в регіоні кілька російськомовних шкіл, так вони й залишаться", і нові навчальні заклади завдяки цьому закону не відкриються. На його думку, "як не було русинських шкіл, так вони й не з'являться".

"Так навіщо Україні такий закон? І без нього всі закарпатські угорці пишуть російською й російською ж говорять в органах влади, і не будуть вони переходити на українську мову. Так для чого потрібен весь цей процес?" – додав Балога.

Як відомо, Президент Віктор Янукович сьогодні у Криму зустрінеться з представниками української інтелігенції. Тема розмови – скандальний законопроект про засади державної мовної політики. Його Главі держави передали на підпис ще минулого тижня.