"Рівно три роки, з п’яти відведених українським народом, президент Янукович керує державою. І єдине, що за цих три роки було якісно побудовано – це диктатура. (...) Якщо раніше знаходитися в опозиції – означало опонувати владі, то зараз це стало справою ризикованою", – пише Балога на своїй сторінці у Facebook.

Він переконаний, що за цим всім нічого путнього для людей зроблено не було, оскільки багато часу і енергії пішло на зміну Конституції, а також на "приструнення депутатів і залякування опозиції".

"Три роки цьому всьому давали оцінки політики, експерти, громадськість та міжнародна спільнота. Так продовжуватиметься ще якийсь час, але на п’ятий рік президентства оцінку Януковичу даватиме український народ. І його вердикт буде остаточним і таким, що оскарженню не підлягає. Чи встигне Янукович за цих два роки щось зробити, щоб цей вердикт був не таким болючим – залежить від нього самого. Двох років можливо замало, щоб створити в Україні економічне диво, але достатньо, принаймні, для виправлення власних помилок", – наголосив нардеп.

Нагадаємо, раніше нардеп Віктор Балога висловив підтримку опозиціонерам, які блокували роботу Верховної Ради з вимогою персонального голосування.

"В ці хвилини опозиційні депутати спільно блокують трибуну ВР. Вони поступають правильно, тому всі ми повинні їх підтримувати і у Верховній Раді, і поза нею. Бо вимагається зараз не так багато – дотримуватися Конституції і голосувати особисто", - написав Віктор Балога га своїй сторінці у Facebook.