Грецька газета Kathimerini повідомила з посиланням на джерела в Брюсселі, що міністр сказав власникам банків і страховикам, що вони отримають 15 євро в грошах і 35 євро в 6-процентних купонних облігаціях на кожні 100 євро впродовж 30 років, вкладених ними в грецький держборг.

У Берліні джерело, близьке до Міністерства фінансів, сказало Reuters, що, хоча Німеччина, Фінляндія і Нідерланди все ще вимагають списань у розмірі 60%, "буде угода (з власниками бондів) про 50-процентну номінальну суму і немає жодних шансів на домовленість про суму нижче 50%".

Банківські джерела, до яких звернувся Reuters, повідомили, що поки йде обговорення декількох різних комбінацій грошей і облігацій, що може в результаті призвести до іншого рівня списань.

Втрати за грецькими облігаціями, які зрештою доведеться взяти на себе приватним інвесторам, бурхливо обговорюються всього за кілька годин до саміту, який має наблизити єврозону до розробки комплексного плану боротьби з кризою.

Відзначимо, що сьогодні має відкритися черговий раунд переговорів на саміті ЄС щодо вирішення боргової кризи і списання боргів з Греції.