Зокрема, Nokia, фінська компанія активно просуває нову лінійку смартфонів на Windows Mobile. На конгресі представили найпростішу модель - Lumia 610. За словами виробника, телефон розрахований на підлітків, пропонує вихід в інтернет, соціальні сервіси, музичний плеєр та ігри.

Але головний акцент на іншому апараті, революційному камерофоні Nokia 808 PureView.

"Апарат оснащений камерою з 41-мегапіксельнм сенсором. Звісно ви не зробите фотографії розміром з рекламний щит. Реальна роздільна здатність коливається від 2 до 8 мегапікселів. Суть в тому, що можна збільшити потрібний фрагмент фотографії в 3-4 рази абсолютно без втрати якості", - каже представник Nokia Арі Партінен.

"Це надзвичайно тонкий та потужний телефон. Його товщина всього 7,1 мм. Він оснащений 4.3-дюймовим дисплеєм SuperAMOLED Advanced. Ззаду металева пластина, завдяки цьому телефон дуже міцний", - пояснює представник Motorola Джоел Кінгсбері.

Цікавий апарат показала компанія Samsung. Galaxy Beam - це смартфон з вбудованим проектором. Достатньо увімкнути спеціальний додаток, спрямувати телефон на стіну і можна переглядати фотографії та відео, наче на великому екрані.

Надпотужний девайс представила LG. Новий Optimus 4X HD - це перший смартфон з чотириядерним процесором. Апарат оснастили модулем 4G, дисплеєм з діагоналлю 4.7 дюйма та встановили на нього останню версію Android. Це справжній комп'ютер розміром з долоню.

"Ми намагаємось відповідати новим трендам. Зараз покупці хочуть більше потужності, а також, щоб на екран виводилось більше інформації", - розповів директор зі зв'язків, компанія LG Electronics Кеннет Гон.

Також на мобільному конгресі показали кілька нових планшеток. А компанія Google оголосила, що восени вийде наступна версія операційної системи Android - 5.0 JellyBean.