"Для участі у засіданні профільного комітету з’явилися депутати від опозиційних фракцій і позафракційні депутати, однак засідання було свідомо проігноровано представниками Партії регіонів, у зв’язку з чим для роботи комітету не вистачило кворуму",— йдеться у заяві прес-служби "Батьківщини".

Опозиціонери нагадали, що порядок денний роботи комітету передбачав також розгляд законопроекту №3461 депутата Лабунської, який був позитивно оцінений європейською місією.

«Розгляд даного законопроекту комітетом Верховної Ради з наступним ухваленням його у сесійній залі вмикає зелене світло на шляху України до підписання угоди з ЄС про асоціацію на Вільнюському саміті. Проте, діючи за вказівкою Адміністрації Президента провладні депутати намагаються заблокувати компромісну законодавчу ініціативу, поставивши під питання європейську перспективу 46-мільйонного українського народу»,
— зазначають у заяві.

Відтак, у партії звернулися до Президента Віктора Януковича із вимогою "припинити ігри в наперстки з українським народом і європейським співтовариством".

Як відомо, у Верховній Раді зареєстровано три законопроекти про лікування ув'язнених за кордоном. Законопроект нардепа Лабунської керівники моніторингової місії ЄС Пет Кокс і Олександр Квасьнєвський назвали найоптимальнішим, який зробить можливим лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном.