Про це повідомив народний депутат Сергій Лещенко у своєму блозі.

За словами моїх джерел, Байден закликав Яценюка та його політичну силу продемонструвати єдність із Президентом Порошенком в питанні приборкання Коломойського,
— пише він.

За словами Лещенка, після цієї розмови міністр внутрішніх справ зайняв жорстку позицію і було зруйновано сподівання екс-губернатора про вихід озброєних батальйонів на його підтримку.

"Яценюк, усунувшись від підтримки Коломойського за порадою Байдена, позбавив олігарха опори в найвищих кабінетах уряду та силового блоку", — зазначив нардеп.

Окрім дзвінка Байдена Яценюку, Коломойський мав зустріч з послом США Джеффрі Пайєтта, яку організував для екс-губернатора равін Дніпропетровська громадянин США Шмуель Каменецький.

"Намагаючись "продати" американцям свою роль поборника української незалежності, Коломойський, за моєю інформацією, наштовхнувся на жорстку відповідь. Особливо зачепило те, що агресивні та образливі випади Коломойського були адресовані журналісту радіо "Свобода", яка фінансується американськими платниками податків", — наголосив Лещенко.

Водночас межею, яка змусила Захід виступити з вимогою усунення Коломойського, стало залучення ним озброєних людей під "Укрнафтою".

"Цей виклик офіційній владі став вироком для Коломойського, адже використанням озброєних людей він кидав виклик Порошенку як легітимному верховному головнокомандувачу, що єдиний має право розпоряджатися силовими підрозділами", — додав нардеп.

Як відомо, в ніч з 24 на 25 березня Президент України Петро Порошенко звільнив Ігоря Коломойського з посади голови Дніпропетровської облдержадміністрації.

26 березня Президент представив нового керівника Дніпропетровської області Валентина Резніченка.