Вітаючи християн з Великоднем, понтифік також побажав мирного вирішення ситуації в інших регіонах світу, де зберігається напруженість, і висловив солідарність із страждаючим від стихії народом Японії.

"Нехай сяйво Христа досягне народів Близького Сходу, щоб світло світу і людської гідності подолав морок поділу, ненависті і насильства. Нехай у нинішньому конфлікті в Лівії зброя поступиться місцем дипломатії та діалогу, а постраждалі в результаті конфлікту отримають доступ до гуманітарної допомоги", — говориться в традиційному посланні папи "Місту і миру".

Понтифік побажав, щоб в країнах Північної Африки та Близького Сходу всі громадяни, особливо молодь, трудилися заради загального блага і улаштування суспільства, в якому буде переможена убогість і кожне політичне рішення буде продиктоване повагою до людської особистості.

Бенедикт XVI побажав, щоб відродилося мирне співіснування між народами Кот д'Івуара і щоб знайшла розраду і надію Японія, яка переживає "драматичні наслідки недавнього землетрусу".

Папа Римський поскаржився, що в нашому світі "пасхальна Алілуя все ще звучить одночасно з плачем і скаргами, пов'язаними з безліччю смутку: нестатками, голодом, хворобами, війнами, насильством". Але саме заради цього, нагадав він, Христос помер і воскрес: "Він помер за гріхи, включаючи і наші, Він воскрес, щоб спокутувати історію, в тому числі і нашу".

Звертаючись до народів та спільнотам, які переживають сьогодні "час страждання", понтифік сказав, що "воскреслий Христос може відкрити їм шлях свободи, справедливості і миру".