За словами президента товариства захисту тварин "SOS" Тамари Тарнавської, тварин винищують у пересувних крематоріях або просто скидають їх тіла за містом. Разом з тим, тільки Київ щороку виділяє на зменшення чисельності тварин 8-10 мільйонів бюджетних гривень. Але значну їх частину використовують не за призначенням, на те що залишається - можна тільки вбити.

Тамара Тарнавська (президент Міжнародної ГО товариства захисту тварин "SOS"): "Обтягнути сіткою, поставити дерев’яні будки, так, якусь просто невелику споруду для працівників і побудувати, поставити таких до 5 притулків. І стерилізація, так як це пройшли всі країни для вирішення цієї проблеми."

Захисники тварин кажуть, вже зверталися навіть до УЄФА. Звідти надіслали листа українському уряду, щоб не знущалися з тварин під прикриттям Євро-2012.

Маркіян Лубківський (директор Євро-2012 в Україні): "Це кидає тінь не тільки на авторитет України, це кидає тінь на спосіб нашого життя в Україні, на нас з вами, це взагалі, під питанням - чи є ми людьми."

Проте реакції влади ні на захисників тварин, на УЄФА поки немає. Борці за права тварин обіцяють - якщо так буде і далі - проведуть прес-конференцію вже у Швейцарії. Тим часом міжнародні організації захисту тварин закликають до бойкоту Чемпіонату Європи з футболу в Україні.