Рекламна агенція, яка отримувала гроші за його розміщення, ситуацію не коментує.

Порівняння Сталіна із Гітлером запорізькі комуністи не сприйняли. Образились. Кажуть, опоненти перекручують історію.

“Я хочу сказати ще раз про те, що якщо ми порівнюємо Сталіна, так, були там політичні репресії, але переслідування за національною ознакою, знищення людей за національною ознакою - воно відсутнє”, - сказав секретар Запорізького обкому КПУ Олександр Зубчевський.

Дратувати людей зображеннями диктаторів не варто, кажуть у мерії, мовляв, не всі здатні адекватно оцінити білборд із Гітлером.

“Не беруся стверджувати, що все, що тут написано, можуть сприймати виключно в карикатурному або гротескному вигляді. Я не виключаю, що вплив цього зображення на людей може бути буквальним. Я знаю ставлення запорожців. У Запоріжжі ставлення і до Гітлера, і до Сталіна - це є відношення до тиранів, на совісті яких мільйони людських жертв. І це моє особисте ставлення”, - сказав міський голова Запоріжжя Олександр Сін.

У Запоріжжі ставлення і до Гітлера, і до Сталіна - це є відношення до тиранів, на совісті яких мільйони людських жертв

Організатори акції вважають, що, попри швидке зникнення, білборд все ж досяг мети. Він збурив громадську думку проти статуї Сталіна у Запоріжжі.

“Плакат з карикатурою Гітлера провисів близько 4 годин. За цей час новина дійсно облетіла світ. 90% коментарів, відгуків, які приходять до нас від запорожців і жителів України, вони позитивні”, - каже організатор антисталінської акції Богдан Василенко.

Припиняти боротьбу проти “сталінізму” запорізькі журналісти не мають наміру. Кажуть, друкуватимуть для читачів статті про криваві злочини Сталіна.