Про це йдеться в повідомленні Департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Білорусі. У МЗС України заявляють, - уникнення політизації питання дозволить якомога швидше вирішити конфліктну ситуацію.

“На відміну від деяких інших країн, ми не політизуємо це питання, і не намагаємося, скажімо, ставити доступ білоруського молока на український ринок залежно від тональності висловлювань білоруських осіб. Сподіваюсь, що Білорусь робитиме так само, тому що для нас це було здивування, коли в деяких ситуаціях доля українських продуктів певних, їх потрапляння – не потрапляння на ринки іноземних держав визначалася тим, що сказав міністр закордонних справ України”, - каже речник МЗС Олег Волошин.

Нагадаємо, 1 березня Україна призупинила ввезення білоруської молочної продукції через те, що у молоці знайшли антибіотики. Також Київ відмовився купувати білоруську свинину через загрозу зараження тварин африканською чумою. Згодом в мінсільгоспі Білорусі заявили, що введуть відповідну заборону на імпорт української продукції - олії та шроту.