Про це повідомляє РБК з посиланням на федеральну митну службу Росії.

Згідно з повідомленням, під митну перевірку піддають не тільки вантажні, але й легкові автомобілі, що, за повідомленнями очевидців, призвело до утворення великих заторів на кордоні.

Митні пости на кордонах Росії, Білорусі та Казахстану припинили роботу 1 липня 2011 у зв'язку зі створенням Митного союзу. Після того як Росія в серпні 2014-го року ввела продуктові санкції проти країн ЄС, США та деяких інших держав.

Москва неодноразово звинувачувала Білорусь в реекспорті заборонених продуктів.

Реальні обмежувальні заходи Росія ввела 24 листопада - всі вантажівки, включаючи транзитні, стали перевіряти на російському кордоні, навіть після перевірок білоруськими митниками.

З 30 листопада заходи контролю були посилені: Россільгоспнагляд заборонив транзит продовольчих товарів з Білорусі через Росію в Казахстан та інші країни без огляду на російських пунктах пропуску.

Крім того, була введена заборона на ввезення до Росії продукції низки білоруських м'ясокомбінатів і птахофабрик. Офіційною причиною заборони було названо виявлення бактерій, мікроорганізмів, антибіотиків і геному вірусу африканської чуми свиней.

Нагадаємо, білоруська митниця 6 грудня влаштувала тотальну перевірку вантажівок, що прямують з Росії в бік Білорусі.