Причиною вимоги стала участь у конкурсі представника Австрії - трансвестита Кончіти Вурст.

На сайті інтернет-петицій change.org противники трансвеститів організували збір підписів під зверненням до Міністерства інформації із закликом ввести заборону на трансляцію "Євробачення-2014" в Білорусі.

Автори петиції стверджують, що 25-річний трансвестит пропагує спосіб життя, який неприйнятний для білоруського суспільства.

"Популярний міжнародний конкурс, який будуть дивитися наші діти, з подачі європейських лібералів став розсадником содомії! Білорусь - одна з небагатьох країн Європи, яка змогла зберегти нормальні і здорові сімейні цінності, засновані на любові і взаємному доповненні між чоловіком і жінкою! Тому ми закликаємо до бойкоту "Євробачення-2014" і забороні трансляції конкурсу в Білорусі!", – йдеться в заяві активістів.

Варто зазначити, що петицію розмістили ще місяць тому, але її підписали лише 250 осіб.

Нагадаємо, європейські країни уже обирають своїх учасників, які представлятимуть їх на пісенному конкурсі "Євробачення" у 2014 році. Австрія також визначилася з вибором. Так, у Данію, де проходитиме наступне "Євробачення", від цієї країни поїде 25-річний бородатий трансвестит Кончіта Вюрст.