"Проблема виборів – це проблема участі кримських татар в органах влади народу. Ця проблема для нас завжди була актуальною за всі 23 роки. І хочу сказати, за винятком одного разу (у 1994 році), нам ніколи не вдавалося через владу українську вирішити цю проблему таким чином, щоб через закони встановлювати спеціальні механізми, які б дозволяли кримським татарам самим обирати своїх депутатів в кількості хоча би рівній їх співвідношенню в суспільстві. Нас сьогодні там 15%", - сказав Чубаров в ефірі телеканалу новин "24".

Коли у цих умовах, в умовах анексії вже стала актуальною тема виборів нових, то ми дали сигнали всім зацікавленим сторонам, що ми можемо в цій частині не ізолюватися від кримського суспільства, якщо буде реальний механізм, що забезпечує обрання кримськими татарами тих депутатів, яких вони самі хочуть обрати. Але ці наші пропозиції не були прийняті, і тому ми вирішили не брати участі у виборах. І до того закликали не тільки кримських татар, але й людей всіх національностей,
зазначив глава Меджлісу.

"В Росії є такий вислів - “вибори по-чуровськи” – неважливо, скільки людей прийде, вони “нарисують” те, що хочуть. Але кримські татари у більшості своїй будуть бойкотувати вибори. Це не є позиція задля позиції, це ще одна така спроба показати тим, хто прийшов на нашу землю, що ми там є і з нами треба рахуватися", - наголосив Чубаров.

До слова, глава Меджлісу кримськотатарського народу в ефірі телеканалу новин "24" заявив, що подасть позов у Європейський суд з прав людини у зв'язку із забороною йому в'їжджати на територію окупованого Криму.