"На південь від Донецька триває перегрупування зосереджених на флангових позиціях Старогнатівського плацдарму формувань бойовиків і підрозділів російських найманців", - написав Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, зараз від наступальних дій на цій ділянці противник відмовився, найбільш боєздатні підрозділи відведені вглиб оперативної побудови.

Він також зазначив, що на «передньому краї» залишаються тактичні групи з місцевих терористів, погано навчені, оснащені і озброєні.

Тим не менше, дані групи ведуть обстріли позицій українських військ (втім, не відрізняються особливою ефективністю), - додав Тимчук.

"Диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ) противника на цій ділянці також являють собою результат швидше якоїсь імпровізації, ніж ефективно організований вид розвідувальної діяльності (раніше, в період перебування в першій лінії підрозділів регулярної армії РФ, тактична розвідка в даному районі була організована за всіма правилами)", - узагальнив експерт.

Нагадаємо, у районі донецького аеропорту підрозділи бойовиків продовжують обстрілювати позиції українських військ, прагнучи спровокувати бійців АТО на вогонь у відповідь.