Сім'я оселилася в саморобній хатинці з однією дитиною. За цей час народилися ще троє, а кілька місяців тому їхня мати втекла.

"Дітей-мауглі" знайшов місцевий житель Володимир Павленко.

"Ми з другом пішли по гриби. Раніше жодного разу не ходив, а тут піддався вмовлянням. Поки блукали лісовими стежками - ми йшли і побачили дитину років чотирьох. Запитуємо, де тато з мамою? Він відповідає: мама пішла два місяці тому, а тато - в місті", - розповідає Володимир.

Грибники дали хлопчикові 20 гривень, малеча зраділа подарунку, але не зрозуміла, що це таке. Трохи далі в лісопосадці чоловіки зустріли його старшого братика, який збирав дрова.

За словами Павленка, діти були не говіркими, але могли назвати своє ім'я і вік. Вони провели грибників до свого "будинку".

"Сказали нам, що живуть в цьому наметі з дядьком Вовою, а потім, вже при міліції, стали називати його татом. Ми хотіли їх забрати, але хлопці сказали, що нікуди не підуть, їм тут добре", - додав Павленко.

У міліції розповіли, що діти перебувають у Центрі реабілітації Макарівського району, з ними працює психолог.

"Коли ми їх знайшли, то вони були доглянуті, причесані", - розповідає Роман Козьяков, начальник Бориспільського управління міліції.

За його словами, батькові "дітей-мауглі" 55 років. Він росіянин і приїхав до України на заробітки, але його документи вкрали.

Глава сімейства розповів міліції, що його дружина народжувала прямо в лісі, а він приймав пологи. Приблизно рік тому жінка пішла. Діти разом з батьком збирали в лісі гриби та ягоди, а потім продавали в селі. На зароблені гроші купували продукти та одяг.

Міліція не знайшла приводу пред'явити звинувачення батькові в поганому ставленні до дітей, адже знайшли їх в нормальному стані.

А от маму дітей оголосили в розшук - її паспорт знайшли у хатині.