Паркан встановили, аби на площі перед парламентом нарешті перестали мітингувати, як це сталося, наприклад, під час пікету воїнів-афганців 20 вересня.

"Якщо керівники правоохоронних органів через якісь причини, допустимо, якісь вимоги пропонують, або господарські структури ставлять якісь речі, то вже точно не рішення депутатського корпусу. У нас чомусь до кожної речі, яка робиться, відносяться настільки загострено, що це відразу переходить в політичну площину. Я думаю, що не завжди відповідає дійсності, в цьому випадку, я не знаю, що там відбувається - я навіть не бачив цього паркану", - каже голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Ця влада Януковича і кримінальної олігархії, вона відображає виключно свої інтереси і паразитуючи на тілі держави, грабуючи економіку і приводячи до зубожіння населення України, буде намагатися максимально відгородити себе парканами", - переконаний народний депутат, БЮТ-Батьківщина Роман Забзалюк.

Нагадаємо, спочатку периметр території перед будівлею парламенту огороджував невисокий срібний паркан. Аби менше мітингували і не витоптували траву на початку вересня між Маріїнським парком і площею перед входом до Верховної Ради з'явився масивний кований паркан. Тепер вхід до Парламенту закрили з усіх боків.