"Мене та ще двох чоловiкiв незаконно затримали i зараз тримають у Подiльському РУ МВС на Хорива, 20", — написала Одинока у Facebook і додала, що акцiю, після якої відбулися затримання, "фотографували з вiкон резиденцii посла США".

Коли працівникам посольства розповіли про інцидент, вони записали прізвище затриманої та адресу райвідділу міліції, пише "Українська правда"

Уже згодом з'ясувалося, що активістів затримали за несанкціонований мітинг і порушення громадського порядку.

Невдовзі у "Демократичному Альянсі" повідомили, що "затриману під час мирної акції активістку ДемАльянсу відпустили й інкримінують дрібне хуліганство". Одинока написала, що активістів "відпустять через 10-15 хвилин.

Водночас, за даними автомайдану у Facebook, затримали 5 активістів, колеги яких дізналися, що їм інкримінують порушення ст.173 КУпАП (дрібне хуліганство — нецензурна лайка в громадських місцях, дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян).

За таке порушення передбачене покарання у вигляді штрафу від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, громадських робіт (40–60 годин) або ж адміністративного арешту до 15 діб. Щоправда, номеру протоколу правоохоронці не називають. Наразі від РВВС збираються люди на підтримку затриманих.

Нагадаємо, вчора, 17 січня, Президент України Віктор Янукович підписав усі закони, які нардепи прийняли на засіданні. Серед них закон, який передбачає покарання за участь у масових заходах.