"Зараз проводитимемо слідство, оскільки раніше було зареєстровано кримінальне провадження за ч.2 ст.146 КК України «незаконне позбавлення волі або викрадення людини", — каже начальник Горлівського ГУ Андрій Крищенко виданню Gorlovka.ua.

Начальник кримінальної міліції Горлівського ГУ Герман Приступа розповів, що тіло важко було впізнати.

Найімовірніше, його вбили 19 квітня. Люди хотіли приховати сліди злочину, вони підготовлені, це не якісь розбійники і наркомани. Те , що вони з беззбройною людиною зробили, — на їхній совісті,
— додає він.

Наразі за цим фактом проводиться досудове розслідування та вживаються заходи стосовно встановлення осіб, причетних до скоєння вбивства.

Водночас, нардеп Олександ Бригинець уже заявив, що Горлівська "Українська справа" повідомила про смерть Володимира Рибака.

"Героїчного опозиційного горлівського депутата, що боровся з сепаратистами, якого вкрали з мітинга в Горлівці в п'ятницю, знайшли мертвим в Сіверському Донці біля Слов'янська з рюкзакам піску за спиною і впоротим животом. Це не фашист і не сепаратисти... Це мерзотники, скоти і падаль, яку треба знищувати будь-яким способом разом з їхнім імперським натхненником... Герої не вмирають!" — написав він у Facebook.

Як відомо, за фактом викрадення відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.146 КК України.

До викращення невідомими у масках рибак хотів пройти до міськвиконкому, аби зняти прапор так званої «Донецької народної республіки», та на вході в будівлю у нього виник конфлікт з «самообороною».