Про це повідомив радник Міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, передає прес-служба відомства.

За його словами, зараз відпрацьовуються технічні питання щодо організації транзитного пункту, через який будуть проходити усі тимчасово переміщені громадяни. Першочергова задача цього пункту – ідентифікація тих громадян, які проходитимуть через блок-пост на територію інших областей, а також усіляке їм сприяння та подальше розміщення.

Людям похилого віку, а також хворим буде надана медична допомога, будуть постійно чергувати машини швидкої допомоги. А у разі необхідності, хворих будуть доставляти до лікарень. Окрім цього, прийнято рішення про створення спеціального пункту для родин із маленькими дітьми, де вони матимуть можливість нормального догляду та відповідні санітарні умови,
— зазначив Шкіряк

В найближчі дні представники штабу виїжджають в зону антитерористичної операції і там уже на місці будуть вирішувати, де найзручніше буде розмістити такий пункт. Попередньо, це напрямок до Красного Лиману. Усю інформацію громадянам повідомлять через засоби масової інформації та листівки.

Додамо, для прийому біженців зі східних регіонів в Україні зареєстровано 251 об'єкт, де можуть розміститися 30 тисяч осіб.