"У дні, коли вирішується доля Криму і наших співвітчизників, діячі культури Росії не можуть бути байдужими спостерігачами з холодним серцем. Наша спільна історія і спільні корені, наша культура і її духовні витоки, наші фундаментальні цінності і мова об'єднали нас назавжди. Ми хочемо, щоб спільність наших народів і наших культур мала міцне майбутнє. Ось чому ми твердо заявляємо про підтримку позиції Президента Російської Федерації щодо України та Криму", — йдеться у заяві, яку публікує видання "Известия".

Серед тих, хто поставив свої підписи під документом — Олена Бабенко, Надія Бабкіна, Юрій Башмет (до речі, з 5 років жив у Львові), Сергій Безруков, Федір Бондарчук, Михайло Боярський, Олексій Булдаков, Олег Газманов, Василь Лановий, Лев Лещенко, Михайло Пореченков, Микола Расторгуєв, Олег Табаков, Геннадій Хазанов, Микола Цисхарідзе, Карен Шахназаров та інші.

До слова, днями під час мітингу "Ми разом!" у Москві, на якому вимагають від Держдуми приєднати Крим до Росії, виступили кілька російських співаків і співачок, серед яких — Валерія, Олег Газманов, Віка Циганова, Олександр Маршал і гурт "Любе".