Як повідомляє прес-служба ДМС, найбільше громадян звернулося для оформлення паспортів з електронним чипом у Києві.

Від сьогодні заяви на оформлення біометричних документів приймають 30 підрозділів міграційної служби (25 у всіх областях та 5 у місті Києві).

Як ідеться в повідомленні, загальна сума оплат при оформленні паспорта нового зразка протягом 20 робочих днів складатиме 518 грн 15 коп за паспорт із електронним чипом (із них 257 грн 15 коп – обов’язкові платежі до державного бюджету, 261 грн – вартість бланка з урахуванням персоналізації). Документ, як і раніше, видається на 10 років.

Звичайний, “не біометричний” паспорт без електронного чипа обійдеться дешевше – 461 грн 15 коп (із них 257 грн 15 коп – обов’язкові платежі до державного бюджету, 204 грн. – вартість бланка з урахуванням персоналізації).

Читайте також: Порошенко розповів, коли очікувати на безвізовий режим з ЄС

Крім того, залишається можливість прискореного оформлення документа протягом семи робочих днів за умови оплати подвійного розміру держмита та вартості адміністративної послуги, паспорт із електронним чипом у такому разі обійдеться у 775 грн 30 коп, без чипа – відповідно 718 грн 30 коп.

Діти з народження мають можливість оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон, однак дітям віком до 16 років паспорт видається терміном на 4 роки. Сканування відбитків пальців рук здійснюватиметься з 12-річного віку та виключно за згодою батьків (законних представників).

Нагадаємо, 12 січня Президент Петро Порошенко отримав першим біометричний паспорт. Разом з ним нові документи отримали громадяни, які зробили внесок у розвиток та зміцнення держави.