За словами Сича, допомога переселенцям буде потрібна ще доволі довго. На місцях управління соціального захисту ведуть облік людей, які прибувають, та не всі стають на такий облік, бо є такі, що вважають: перебудуть тимчасово у своїх рідних та знайомих.

Вживаються дії щодо вдосконалення обліку біженців,
— повідомив віце-прем'єр-міністр України.

Він додав, що невелика частина переселенців намагається повернутись додому. Також зараз дуже складно соціальним службам, адже всі роки незалежності України ніхто не брався їх реформувати.

Динаміка сильна — понад 400 тисяч переміщених осіб,
— наголосив Олександр Сич.

"Зрозуміло, що громадянське суспільство значно гнучкіше, ніж державні органи, — оптимальніше знаходить способи вирішення", — говорить урядовець.

Читайте також: Конфлікт України та Росії триватиме довго, — Лубківський

Як повідомив Сич, вже вдалось переселити десятки тисяч людей — цим займається Міністерство регіональної політики. Також він додав, що надйішла допомога від Німеччини – передали пересувні, розкладні місця бля біженців.

Що стосується дітей переселенців, які підлягають загально-середній освіті — їх близько 58 тисяч. Діти, яким потрібна дошкільна освіта — більше 10 тисяч,
— каже віце-прем'єр-міністр.

"Близько 70 тисяч дітей-біженців потребують загально-середної освіти на новимх місцях перебування", — наголосив Сич.

Ми поволі втягуємося у війну,
— говорить політик.

Він вважає, що зараз потрібно вносити зміни до регламентних документів. За словами урядовця, одинадцять вузів вже евакуйовані з Донбасу.

"Сподіваюсь, що рано чи пізно ми закінчимо бойові дії і вузи повернуться на свої місця постійного перебування", — зазначив віце-прем'єр-міністр України Олександр Сич.

Треба берегти мир і спокій в українській державі, а не піддаватись ілюзіям,
— наголосив він.