Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк.

"От побачите, вони кинуть свої металургійні заводи й прибіжать сюди", - сказав він.

Крім того, міністр розповів про плани з реформи ЖКГ на прикладі системи теплопостачання. "Тут буквально на пальцях. Основний виробничий ланцюжок: котельня (втрати - до 15%) - теплотраса (до 20%) - будинок (до 40%). Тобто вклавши кошти в кожну структурну ланку, ми можемо істотно заощаджувати згодом. Питання: де взяти кошти? З будинком з’ясували - держава повинна домовлятися з мешканцем. А от щодо котельні й теплотрас - із бізнесом. Отже, бізнес робить котельню й мережі ефективними, а ми енергоощадним робимо будинок. Зустрічний рух. Підвищуємо якість послуги", - повідомив Близнюк.

При цьому він визнав, що в Україні мало позитивних прикладів концесії таких об'єктів. "Я б навіть сказав, що в нас їх немає. Усе, що працює сьогодні, працює зі знаком мінус. Завдання держави - написати правильний договір з концесіонером. І ми робимо це", - сказав Близнюк.

Також за його словами, уряд найближчим часом вийде із законодавчою ініціативою про визначення принципів, на яких держава здаватиме комунальну власність в оренду й концесію. "Ідеться про обов’язкові інвестиції концесіонера в технічне переозброєння, що дасть йому змогу знизити витрати та собівартість. Наш принцип: вкладайте гроші і знижуйте собівартість", - констатував міністр.