Про це йдеться в тексті попередньої доповіді Ради безпеки Нідерландів щодо розслідування причин падіння малайзійського авіалайнера, збитого над Донецькою областю 17 липня.

Читайте також: Очевидці розповіли, що “Буком”, який збив Boeing 777, керували росіяни, — BBC

"Рейс MH17 - Boeing 777-200 "Malaysia Airlines" розпався в повітрі, ймовірно, в результаті структурних ушкоджень, викликаних великою кількістю об'єктів високої енергії, які проникли в літак ззовні", - йдеться в документі.

У звіті підкреслено, що експертам поки не вдалося провести детальне вивчення уламків, однак наявні зображення показують, що частини уламків були пробиті в численних місцях. Характер пошкодження фюзеляжу літака і кабіни узгоджується з тим, чого можна очікувати від великої кількості об'єктів з високою енергією, які припадають в літак ззовні.

"Цілком імовірно, що це пошкодження призвело до втрати структурної цілісності літака, що призвело до руйнування в польоті. Це також пояснює раптове припинення реєстрації даних з самописців, і втрати контакту з керуванням повітряним рухом і зникненням літака з радарів", - вважають експерти.

Також у звіті йдеться, що після повного прослуховування спілкування між членами екіпажу в кабіні, яке було записане на бортові мовні самописці, не виявлено жодних ознак будь-яких технічних несправностей або надзвичайної ситуації на борту.

Не було жодного попереджувального сигналу, який був би чутний в кабіні, який міг би вказувати на технічні проблеми,
- встановила експертна комісія.

Також реєстратор даних рейсу не зареєстрував жодного попередження систем літака, і параметри авіаційних двигунів відповідають нормальній роботі під час польоту. В радіозв'язку з Управлінням повітряним рухом України підтвердили, що екіпаж кабіни не робив екстреного виклику.

Читайте також: Міжнародна слідча група розпочала розслідування падіння Boeing 777

"На основі наявної історії обслуговування літака, він був придатний до польотів, коли він вилетів з Амстердама і не було ніяких відомих технічних проблем. Літак був укомплектований кваліфікованим і досвідченим екіпажем", - підкреслюється в звіті.

Нагадаємо, на території України поблизу кордону з РФ збили малайзійський лайнер. Загинули усі пасажири та члени екіпажу.

Підрозділи прихованого спостереження МВС України 18 липня о 4:50 ранку зафіксували, як бойовики вивозять ракетний комплекс “Бук” в бік російського кордону. МВС опублікувало відповідне відео.