Повідомляє болгарське агентство Novinite з посиланням на заяву міністра фінансів країни Сімеона Д'янкова.

Росія, Болгарія і Греція підписали міжурядову угоду про будівництво майже 300-кілометрового нафтопроводу в 2007 році. Для реалізації проекту сторони 6 лютого 2008 року зареєстрували компанію Trans-Balkan Pipeline BV, в якій Росії належить 51%, Болгарія і Греція порівну ділять 49%. Учасниками проекту з російського боку є "Транснефть", "Роснефть" і "Газпром нефть".

Керівництво Болгарії в грудні заявило про намір припинити дію міжурядової угоди за проектом будівництва трансбалканського нафтопроводу. Д'янков тоді повідомив, що уряд країни прийняв рішення припинити участь в проекті, вважаючи його економічно невигідним.

У повідомленні наголошується, що внесок Болгарії за 2008 рік склав 1,421 мільйона євро і був виплачений в тому ж році. Внесок за 2009 рік налічував 4,876 мільйона євро, за 2010 рік - 1,323 мільйона євро. Вони обидва були виплачені на початку лютого поточного року.
Внесок Болгарії за 2011 рік склав 171,5 тисячі євро і був виплачений на початку 2011 року.

Нафтопровід потужністю 35 мільйонів тонн на рік з можливим розширенням до 50 мільйонів тонн передбачалося прокласти з порту Бургас на Чорному морі в порт Александруполіс в Егейському морі. Бургас-Александруполіс призначений для транспортування нафти по суші в обхід перевантажених чорноморських проток Босфор і Дарданелли.