Про це Турчинов сказав на засіданні парламенту. Перед тим виступив народний депутат Олег Ляшко. Він сказав, що Держприкордонслужба стверджує, що у неї не було підстав забороняти Болотову виїзд з України.

Я прошу секретаріат оформити офіційне доручення Генеральній прокуратурі, Службі безпеки та Державній прикордонній службі дати офіційні пояснення за фактом, який було зараз оголошено з трибуни Верховної Ради. Негайно підписати це доручення і дати пояснення у термін протягом 3 годин,
- сказав Турчинов.

У Державній прикордонній службі України агентству "Інтерфакс- Україна" підтвердили, що Болотов на законних підставах залишив межі України.

"Ми підтверджуємо, що він виїхав вчора через пункт пропуску "Довжанський". Українські прикордонники його випустили, оскільки стосовно нього не було ніяких обмежень і вказівок від відповідних відомств", - повідомив керівник прес-служби прикордонного відомства Олег Слободян.

Нагадаємо, вчора на "народного губернатора" самопроголошеної "Луганської народної республіки" Валерія Болотова скоїли замах.