Перед самим текстом Березорвський написав, чому він "прописався" у Facebook.

"Аж до сьогоднішнього дня, я не планував відкривати Фейсбук, не хотів жити в соціальних мережах. Вчора, в Прощену неділю, я зважився на покаяння, і хотів опублікувати його на своєму блозі на "Ехо Москви". Покаяння перед народом Росії за ті помилки, які я зробив. Проте — отримав відмову. Мені представляється абсолютно неприпустимим, що православній людині в сьогоднішній Росії забороняють публічне покаяння. У мене немає жодних претензій до головного редактора "Еха Москви" Олексія Венедиктова, навпаки — я вдячний йому. Він тримався до кінця, дозволяючи мені вести свій блог. Тепер я використовую останнє незалежне ЗМІ в Росії — Фейсбук. Марка Цукерберга не зможуть викликати в Кремль і змусити продати його соціальну мережу "Газпрому" під загрозою відправки в "Матроську тишу".

Далі йде текст самого покаяння, в якому Березовський просить вибачити за збагачення, придушення свободи слова і преведення до влади Володимира Путіна.

"Роки вигнання дозволили мені по-іншому подивитися на моє життя, на життя моєї Батьківщини і гостріше усвідомити, що без покаяння, без визнання помилок минулого, без сміливості будувати майбутнє, немає розвитку. Ні у мене особисто, ні у кожного з вас, ні у країни. Я проживаю довге, яскраве життя. І на своєму шляху здійснював багато вчинків, і неминуче помилявся. Неправедні вчинки я робив свідомо і ще більше — не відаючи, що творю. Як говориться в покаянній молитві — "знанням і незнанням, волею і не волею". Знаю, що багато моїх справи засуджуються вами, народом Росії, частиною якого я є, і в долі якого, промислом Господнім, виконую відведену мені роль", — пише Борис Березовський.

"Я каюсь і прошу прощення за жадібність. Я жадав багатства, не замислюючись, що це на шкоду іншим. Прикриваючи свій гріх "історичним моментом", "геніальними комбінаціями" і "приголомшливими можливостями", я забував про співгромадян. І те, що так робив не я один, не виправдовує мене. Пробачте мене", — пише Березовський.

"Я каюсь і прошу прощення за потоптану мною свободу слова. Виправдовуючи себе прагненням врятувати Росію від червоно-коричневої чуми, я, визначаючи політику головного інформаційного рупора країни, нехтував демократичними цінностями. Мої дії поклали початок знищенню незалежної журналістики. Так чинив не я один, але це не виправдовує мене. Пробачте мене", — йдеться у тексті.

Я каюсь і прошу прощення за те, що привів до влади Володимира Путіна. За те, що зобов’язаний був, але не зміг побачити в ньому майбутнього жадібного тирана і узурпатора, людини, який зневажив волю і зупинив розвиток Росії. Багато хто з нас не розпізнали його тоді, але це не виправдовує мене. Пробачте мене.
— російський бізнесмен Борис Березовський.

"Більше мені себе винити перед Росією не в чому. Я розумію, що покаяння — не тільки слово, але і діло. І воно буде", — підсумовує Борис Березовський.

Як відомо, в неділю, 4 березня, в Росії мають відбутись вибори Президента.