Про це повідомив керівник координаційної групи по припиненню вогню Петро Каноник, передає "Українська правда".

Домовлено про гуманітарний коридор з Вуглегірська з 9:00 до 17:00. Звідти вивозять мирних жителів. Гуманітарний коридор з Дебальцевого з 14:00 до 17:00 години,
— заявив він.

За словами керівника групи, українська сторона офіційно подала заявку на припинення вогню на дебальцівському плацдармі і готова для проведення евакуації мирного населення з населених пунктів Дебальцеве, Вуглегірськ, Світлодарськ, Миронівське забезпечити режим тиші з 10 до 17 за київським часом.

Разом з тим, за словами Каноника, терористи обмежили район режиму тиші лише Дебальцевим та Вуглегірськом.

"А вони плацдарм весь не прийняли, а лише назвали конкретні райони: Дебальцеве і Вуглегірськ для їхньої сторони. Світлодарськ вони не включили попри те, що траса проходить через нього. Ми хотіли скористатися моментом і вивезти людей з Нікішиного і інших сіл поряд із Дебальцевом", — додав він.

Відповідаючи на питання, чи дотримуються зараз в тих районах режиму "припинення вогню", Каноник підтвердив, що наразі в цьому районі тихо.

Він також повідомив, що у вівторок бойовики дадуть змогу силам АТО забрати з Вуглегірська наших загиблих.

Нагадаємо, станом на ранок 3 лютого від обстрілів бойовиків у Донецькій області загинули 6 мирних жителів, в тому числі 11-річна дівчинка.