Про це повідомляє прес-служба ПА ОБСЄ в середу.

"Незаконні сепаратисти погрожували працівникам ОБСЄ на місцях в Україні, і я особливо шкодую про вчорашній випадок, коли боєць так званої "ДНР відкрив вогонь у бік патруля спостерігачів ОБСЄ. Така ситуація не може тривати далі, і я ще більше переконався в необхідності серйозно розглянути міжнародну миротворчу місію в східній Україні в підтримку цивільної місії ОБСЄ", — сказав Канерва.

Він також розповів про випадки обмежень пересування спостерігачів ОБСЄ.

"Держави-учасниці ОБСЄ одноголосно погодилися направити місію спостерігачів в Україну, але дозволити спостерігачам повний доступ з гарантіями безпеки в усіх областях, якщо ми хочемо отримати повну картину того, що відбувається на місці. Я також закликаю членів ОБСЄ допомогти гарантувати, щоб Спеціальна моніторингова місія була наскільки добре оснащена, настільки ж і мала можливість виконувати свою важливу роботу", — відзначив Канерва.

Нагадаємо, спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на підконтрольному "ДНР" пункті пропуску на північній околиці Широкиного були зупинені попереджувальними пострілами.