За його словами, згідно з офіційними даними у полоні терористів перебувають 446 осіб. За час існування центру у співпраці з волонтерами та іншими організаціями вже звільнено понад 2,5 тисяч осіб.

"Робота в цьому плані триває цілодобово. Я не перебільшую. Цією роботою займаються військові, МВС, СБУ та Міноборони", — наголосив Вовк.

Про знущання бойовиків над полоненими

Він наголосив, що серед терористів є особи з нормальними людськими якостями, але й є й неадеквати, нелюди. Вони катують наших бійців і навіть піддають їх медичним експериментам.

"Доходить до відрізання кінцівок, до глибоких уколів та інші страшні речі. За статтею тортури в нас опитано 600 людей і близько половини з них зазнали в тій чи іншій мірі тортури", — сказав Вовк.

Про російську агентуру

Він наголосив, що не варто переоцінювати можливості ФСБ та російських військових. Той факт, що в інших містах України, зокрема в Харкові та Одесі, частіше почали виявляти диверсантів, можна пояснити тимчасовим затишшям на Донбасі. Адже під час активних бойових дій більшість сил українських спецслужб перенаправлені в гарячі точки.

При цьому він наголосив, що до бунтів в Костянтинівці причетні агенти РФ та терористичних "ДНР" і "ЛНР".

"Ці люди нами встановлені. Вони нами відслідковуються, Але наразі ми не будемо робити затримання, щоб не провокувати нові заворушення", — наголосив начальник головного слідчого управління СБУ.

Він додав, що військова прокуратура вже звернулась до суду, щоб арештувати 2 українських військових, які причетні до ДТП, їхній командир відсторонений від посади.