Про це у Facebook написав нардеп VII скликання Олександр Бригинець. Таку відповідь на депутатське звернення він отримав від Міністерства інфраструктури України.

Наразі військовими проводяться розмінування Західного парку відправлення станції “Дебальцеве”, а також перегону Дебальцеве-Булавин. Після звільнення Збройними Силами України від мін визначених об’єктів, залізничники відновлять пошкоджені колії та рух поїздів. Тому на сьогодні ще відсутня можливість вивезти вагони з вугіллям за призначенням,
— пояснив політик.

Бригинець наголосив, що вугілля у Дебальцевому стоїть ще з літа. “Восени при нашому візуальному огляді ми не виявили ані мінувань, ані руйнування колії. Розумію, що ситуація могла змінитися на гірше”, — зазнаичив він.

Читайте також: Артобстріл Дебальцевого розслідують як теракт, – прокуратура

Раніше правоохоронці підтвердили інформацію щодо розкрадання вугілля на станції “Дебальцеве-Сортувальна” Донецької залізниці, де простоюють 500 вантажних залізничних вагонів з українським вугіллям. За результатами оперативно-службової діяльності лінійного відділу на станції “Дебальцеве” тільки впродовж жовтня-грудня 2014 року зареєстровано 27 повідомлень про вчинення кримінальних правопорушень та інших подій, пов’язаних із розкраданням вугілля. За 24-ма фактами розкрадання встановлено крадіїв, 10 злочинів скоєно групою осіб. Вилучено 12 тонн викраденої вугільної продукції.

Нагадаємо, раніше голова Луганської ОДА Геннадій Москаль повідомив, що на складах об’єднань “Луганськвугілля” та “Первомайськвугілля” на підконтрольній Україні території є 122 тисяч тонн вугілля.