Про це пише The Guardian.

Претензії Ofcom стосуються фрагментів чотирьох телеефірів від березня 2014 року, в яких обговорювалися події в Україні. Медіарегулятор визнає, що RT, який фінансується урядом РФ і запустив британську версію минулого місяця, буде "представляти новини з російської точки зору".

Зокрема, Ofcom підкреслив, що "немає жодних вимог до мовників надавати альтернативну точку зору на всі новини або питання у новинах, або робити це в окремих сюжетах чи програмах". Він також вважає законним висвітлення новин з точки зору конкретної держави або нації.

Читайте також: У Києві міліція затримала журналістку LifeNews [Відео]

Водночас, як наголошує медіарегулятор, всі новини повинні бути представлені "неупереджено... зокрема, при висвітленні питань, які викликають значні політичні розбіжності". Ofcom зазначає у своєму висновку, що RT/TV Novosti не вдалося дотриматися принципу неупередженості.

Таким чином, медіарегулятор "звернув увагу, що будь-які майбутні порушення правил можуть призвести надалі до регулятивних дій, у тому числі до встановлених законом санкцій". Санкції можуть включати штраф або, у крайніх випадках, відкликання ліцензії на мовлення.