Про це пише The Guardian.

Британських військових в Україні наразі 35 і вони тренують українських солдатів на полігоні в Миколаєві. Упродовж найближчих тижнів в Україну повинна прибути ще група інструкторів.

Оголошення Кемерона на фронті сприйняли неоднозначно. З одного боку поради британських військових – це добре, але українські солдати чекали їх разом зі зброєю. Навчання навряд чи змінять баланс сил на війні на користь України.

Експерти ж кажуть, що проведення тренувань – це допомога у довгостроковій перспективі, якщо навчити і забезпечити всім необхідним нових солдатів.

Солдат британського спецназу, який пішов у відставку, щоб тренувати українських військових на фронті, розповів Sunday Times, що 6 з 10 випадків поранень в армії України пов'язана з відкриттям вогню по своїх або неналежним поводженням зі зброєю. А командування, за його словами, наскільки некомпетентне, що ставить під загрозу життя солдатів,
— йдеться в статті.

"Все, що я бачив, суперечить тому, що чого мене вчили у британській армії", — розповів доброволець з позивним "Сафран". Тепер, після 10 місяців війни, ці проблеми досі залишилися. На думку британця, тренери із США і Великобританії теж одразу ж помітять їх.

Читайте також: The Daily Mail: Росія шпигує під виглядом риболовецьких суден

Український експерт Олексій Мельник з "Центру Разумкова" зауважує, що Лондон прислав занадто мало інструкторів. Тож їм краще навчити певну групу українських солдатів, які вже будуть тренувати інших. "Таким чином результат пошириться", - пояснив він. За його словами, українська армія за 10 місяців війни здобула важливий досвід, але "говорити про реальне покращення не доводиться". Мельник сподівається, що британські інструктори допоможуть підготувати офіцерів нижчої ланки, які працюють з солдатами на передовій.

"Британська армія славиться своїми польовими офіцерами. Тож тут британці можуть допомогти, як ніхто інший", — вважає український експерт.

Нагадаємо, британське Міністерство оборони на прохання українського уряду з середини березня почне надавати Україні додаткову нелетальну допомогу.