Огляд туристичних принад міста, зазвичай, розпочинають з головного майдану Гран-Плас. Він сьогодні має такий вигляд, як і у XVI сторіччі. Чудова архітектура, безліч живих квітів влітку і різдвяні вогні взимку - так міста часто зображають у казках.

Один із символів Брюсселя - весела статуя Манекен Піс, хлопчика який безтурботно справляє свою потребу в усіх на очах.

Найвідоміша новобудова - кристал заліза, збільшений у 160 мільярдів разів. Саме це зображає - знаменитий Атоміум. Погуляти кристалом можна за 11 євро.

Радимо завітати і у Парк мініатюр - тут навіть дитина відчує себе велетнем. У “міні-Європі” зібрані найвідоміші будівлі, зменшені у сотні разів. Вартість входу у Країну ліліпутів - 13 євро.

Не варто також забувати про численні музеї та галереї, якими багата бельгійська столиця. Вхід у більшість з них коштує 5-10 євро.

Але щоб все це побачити, треба спершу добратися до Брюсселя. Найкомфортніше, звичайно ж, літаком - квиток в обидві сторони обійдеться у 400-500 євро.

Самою ж столицею Бельгії можна подорожувати пішки - більшість туристичних об’єктів розташовані неподалік одна від одної. А бо ж взяти напрокат велосипед - тиждень на двоколісному обійдеться у 7 євро.

Хороший варіант також міська підземка, автобус чи трамвай. У них - однакові тарифи за проїзд. Плануєте інтенсивно користуватися громадським транспортом, - купуйте квиток на день за 5 євро.

Захотілося комфорту - беріть таксі - кілометр в середньому обійдеться вам у півтора євро.

В кулінарії Брюссель славиться шоколадом, мідіями, картоплею фрі та пивом. Зазвичай, смаколики куштують у так званому Череві Брюсселя - ресторанній вуличці біля Гран-Плас.

Ну і на кінець про напої. Завітати у Брюссель та не скуштувати місцевого пива було б гріхом. Гальба пінного напою в середньому коштує 2,5 євро. Радимо також скуштувати ще один місцевий напій - хаф-н-хаф - такий собі мікс білого вина та шампанського.