Кілька днів підготовки, безліч складних технічних питань і підбірка нових пісень колективу - доступна в прямому ефірі усім шанувальникам від Америки до Австралії.

“Якщо чесно, загадувати наперед я не можу, я так само тримаю кулаки. Але, слухайте, це вперше і це життя. Знаєте, колись в мене був чат на одному з інтернет-порталів, я прийшов і через 2 хвилини чат завалився. З одного боку, було неприємно, бо зірвався чат, а з другого - коли мені сказали, що вони не були готові до такої кількості людей, я в душі подумав: ну, класно, що ми такі популярні. Так що, є дві сторони медалі. Але, я думаю, буде все добре - і людей багато, і канал витримає”, - сказав музикант, засновник проекту "Брюссель" Святослав Вакарчук.

Кажуть, обрали Інтернет, аби одночасно новий матеріал мали змогу оцінити якомога більше людей. Жартують, долучитися до перегляду виступу зможуть навіть найдисциплінованіші офісні працівники.

“В цей час люди, як правило, на роботі і їм нудно. Тобто, на роботі у них немає можливості дивитись телевізор, тому що шеф ходить. Але всі вони сидять перед комп'ютером, а в комп'ютері можна подивитися Youtube. Якщо шеф зайде - відразу можна Word, Excel, ніби ти працюєш. Шеф пішов і далі дивишся концерт”, - каже музикант, саунд-продюсер проекту Мілош Єліч.

За словами музикантів, творча робота над самим "Брюсселем" йшла легко і невимушено, без жодних мук творчості. Кожен з учасників проекту робив улюблену роботу і мав місце для власної творчості. Зізнаються, навіть не мали багато спільних репетицій, а перед online-концертом вперше зібралися разом з моменту запису на студії у столиці Бельгії.

“Зазвичай, багато репетицій відбувається, якщо люди шукають якогось неймовірного нового звучання, або використовують прилади, якими вони до цього не користувалися. А якщо люди зібралися - один грає на піаніно, другий на бас-гітарі, третій на барабанах, а четвертий співає власні пісні, що тут складного? Треба збиратися просто і грати. В рок-н-ролі, зазвичай, так і відбувається”, - сказав музикант Дмитро Шуров.

“Я от з флейтою, як у пісні "Airplane". Вийшло так, що ми думали як її зробити, я бавився і показав як на флейті можу біти робити, ось і їм сподобалося, нотки підшукали і все”, - розповів музикант Сергій Бабкін.

Трансляція концерту стартує сьогодні о 16:00. Тоді ж стане доступний для скачування і дебютний альбом колективу. А вже навесні на підтримку платівки обіцяють розпочати тур містами України та сусідніх держав.