Останнім часом тут запекла боротьба: BMW X1, Audi Q3... Чого лише вартий Nissan Juke, який сколихнув Європу зухвалою зовнішністю та низькою ціною. Але яке відношення Buick має до ринку Старого Світу? Безпосередньо - ніякого, моделі цього бренду тут не продаються. Справа у родинних зв'язках з General Motors, а зокрема з Opel. Кросовер Buick Encore сконструйований на платформі хетчбека Corsa і в Європі його продаватимуть під ім'ям Opel Mokka. Автомобілі будуть майже ідентичними - відмінність хіба що у значках. Ну і салон у Buick розкішніший.

Кросовер може похизуватися непоганою прохідністю. У нього короткі бампери, високий кліренс, низ із нефарбованого пластика, опційний повний привід і купа акронімів типу ABS та ESP. А за доплату - ще й системи допомоги під час підйому та спуску. Тим, у кого вимоги скромніші, вистачить базового переднього приводу, досить просторого салону з десятьма подушками безпеки, а також місткого багажника (533 л).

Двигун у Buick лише один - бензиновий турбоагрегат об'ємом 1.4 літра та потужністю 140 конячок. Натомість в Opel буде ще й 1.6-літровий "атмосферник" (115 к.с.) та турбодизель 1.7 (130 к.с.). У продажу американець з'явиться наступного року і конкуруватиме з BMW та Audi. Скромніший Opel Mokka змагатиметься з Nissan Juke та Mitsubishi ASX. У Європі його можна буде придбати вже цьогоріч за ціною від 18 тис. євро.