Так, у Львові активісти, котрі захопили приміщення ОДА, збудували барикади біля входу до обласної адміністрації. Прокуратура вже відреагувала на непроханих гостей адміністрації і порушила кримінальну справу за статтею захоплення державних будівель.

Покарання передбачає ув’язнення на термін від 3 до 6 років, - повідомили в обласній прокуратурі.

За цією ж статтею відкрили кримінальне провадження і у Тернополі. Місцева ОДА зараз теж під контролем активістів. Як і у Рівному. Спроби штурму, щоправда, безрезультатні, відбулись також у Івано-Франківську, Хмельницькому, Сумах та Вінниці.

У Черкасах за штурм обласної державної адміністрації затримали 58 протестувальників. Їм інкримінують участь у масових заходах та опір працівникам міліції. Правоохоронці наразі встановлюють участь кожного із затриманих у спробі захопити ОДА.

Кілька сотень людей, нагадаємо, цієї ночі, озброївшись камінням та прутами, увірвались до приміщень адміністрації. Вони виламали двері, вибили вікна та потрощили всередині майно. Під час сутички постраждала студентка - їй на голову з четвертого поверху кинули вазон. Дівчину прооперували, її стан лікарі оцінюю як критичний.

Невдалою була спроба захопити ОДА у Житомирській області. Хоч біля входу і зібралось півтори тисячі людей, активну участь брало зо 2 десятки людей.