Про своє життя до того, як він став комбатом “Донбасу”, Семен Семенченко розповів в інтерв’ю телеканалу новин “24”.

Він народився в Криму і жив на Донбасі. “Я сам росіянин, жінка – українка, діти – українці”, - зазначив Семенченко.

За його словами, “у далеких 90-х” він був редактором двох газет, потім - керівником благодійного фонду і декількох громадських організацій. Також була дуже довга підприємницька діяльність.

Були пошуки того чи іншого шляху в житті: я пробував і в кіно себе реалізувати, пробував реалізувати себе в комерції, пробував займатися якимось гуманітарними речами. У 2004-му році був на Майдані... Був на Майдані нашому (2013-14 рік – “24”). Після Майдану приїхав у Донецьк і гадав, що зараз почнуться зміни… А зміни так і не почалися,
- розповідає командир батальйону “Донбас”.

"Коли я зрозумів, що беззбройні битви ідуть в минуле, іде збройне протистояння, у квітні було створено батальйон “Донбас”. До речі сьогодні (13 вересня – “24”) рівно 5 місяців з тої пори. Таке враження, що 5 років пройшло", - каже Семенченко.

Він зауважив, що раніше в житті намагався жити окремо від держави і сконцентруватися на своїй сім’ї, адже йому “ця система не подобалася”.

Дивіться також: Повне інтерв'ю із командиром батальйону "Донбас" Семеном Семенченком

Як відомо, командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко заявив, що йде на парламентські вибори у команді партії "Об'єднання "Самопоміч".

До слова, командир батальйону “Донбас”, кандидат в народні депутати від об'єднання "Самопоміч" Семен Семенченко заявив, що балотуватиметься саме під цим прізвищем, хоча воно й було псевдонімом.