Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Р. Банних, 1985 р.н., зареєстрований за адресою в/ч 13204, яка входить до складу ГРУ ГШ ЗС Російської Федерації, безпосередньо організовував та координував з території РФ роботу диверсійної групи, яка діяла в Україні. Метою цих глибоко законспірованих груп було повалення конституційного ладу та захоплення влади, здійснення терористичних актів, розпалювання сепаратизму та дестабілізація ситуації у східних регіонах нашої держави", — йдеться у повідомленні.

Спроба затриманого приїхати в Україну пов’язана із планами диверсійної роботи на Луганщині, зокрема організації масових акцій 6 березня.

Нагадаємо, невідомі, які перебувають у будівлі управління СБУ, захопили кімнату озброєння та заволоділи зброєю. Під час захоплення будівлі СБУ 9 осіб отримали тілесні ушкодження різного характеру та ступеню тяжкості.

Особовий склад Луганської міліції перебуває в стані бойової готовності, правоохоронці ведуть оперативно-пошукові заходи щодо злочинців, які захопили будівлю управління СБУ. Працівниками ДАІ перекриті всі під'їзди до Луганська.

Сьогодні будівлю Луганської облдержадміністраціі закрили й опечатали у зв'язку з “високою загрозою життю співробітників і небезпекою захоплення будівлі”.